О нама

Већ 29 година на услузи грађанима Косовске Митровице

Јавно предузеће Дирекција за стамбени и пословни простор чији је оснивач  Општина Косовска Митровица, део је комуналног система града. Дирекција постоји од 1992. године, а под актуелним званичним називом функционише од 2009. године. 

Дирекција се пре свега бави евиденцијом и управљањем становима којима располаже Општина Косовска Митровица, одржавањем заједничких делова и просторија зграда које се налазе у систему одржавања као и уређаја и инсталација у њима, управљањем пословним простором којим располажу предузеће и општина, као  и  извођењем грађевинских радова мањих обима који обухватају хитне интервенције и неодложне радове, текуће одржавање и специфичне радове по понуди.

Од 2018. године, под ингеренцијом Дирекције, налазе се две јавне градске гараже у Косовској Митровици, Јавна градска гаража „Сутјеска“ и Јавна градска гаража „Филип Вишњић“, а од 2019. и паркиралиште привременог каракртера  „Иво Лола Рибар“.

Пројекти дирекције:

  • „Митровачки киоск“ (монтажни објекти – киосци за комерцијалну употребу, карактеристичног изгледа и функционалности , лоцирани у прометним градским улицама)
  • „Град доступан свима“ (пројекат у оквиру којег се трудимо да нашим суграђанима са инвалидетом помогнемо у реализацији свакодневних активности и на тај начин делимично утичемо на побољшање квалитета живота у њиховом окружењу и омогућимо им лакше кретање и приступачност улицама, тротоарима и објектима.

Compare listings

Compare